Kasvusto-lapsen-voimakas-tulistuminen
Kasvusto / Kasvatuskoulutus / Muut kasvatuskoulutukset / Räiskyvät tulipallot

Varhaiskasvatuksen, esi- ja alkuopetuksen koulutus

Räiskyvät tulipallot

Hämmentääkö lapsen yllättävä ja voimakas tulistuminen? Tunnetko itsesi neuvottomaksi aggressiivisesti käyttäytyvän lapsen kanssa? Oletko kyllästynyt vänkäämään uhmakkaan lapsen kanssa? Räiskyvät tulipallot -koulutus tarjoaa tukea työhösi helposti tulistuvien lasten kanssa.

Uhmaava käytös kuormittaa kasvattajaa

Tutkimusten mukaan lasten aggressiivinen tai uhmakas käyttäytyminen kuormittaa ammattikasvattajia kaikkein eniten. Lapsen silmittömältä näyttävä tulistuminen saattaa herättää aikuisissa paljon hämmennyksen ja neuvottomuuden tunteita, mutta myös ärsyyntymistä toistuviin konflikteihin.

Vinkkejä tulistuvien lasten kohtaamiseen

Räiskyvät tulipallot -koulutuksessa perehdytään lapsen itsesäätelytaitoihin sekä muihin tekijöihin, jotka vaikuttavat tulistumisen taustalla. Koulutus tarjoaa tieteellisesti tutkitun tiedon ohella konkreettisia esimerkkejä tulistuvien lasten kanssa työskentelystä. Saat paljon vinkkejä, joiden avulla tulistuvan lapsen kohtaaminen ei enää ole niin kuormittavaa. Lisäksi opit ymmärtämään tulistumiseen johtavia syitä ja sitä kautta vähentämään tulistumisten määrää arjessa.

Koulutuksessa saat vastauksen kysymyksiin:

  • Mistä lapsen tulistuminen johtuu?
  • Miten voin omalla toiminnallani vähentää lapsen tulistumisia?
  • Miten toimia uhmakkaan ja/tai aggressiivisen lapsen kanssa?
  • Miten tukea lapsen itsesäätelytaitojen kehitystä?

Koulutuksen kesto on tilaajan toiveista riippuen 2-4 tuntia.