Liisa Ahonen, KT, kasvatuskouluttaja, kasvatuskonsultti
Kasvusto / Liisa Ahonen

Liisa Ahonen:

Kasvot Kasvuston takana

Kasvuston kouluttajana toimii kasvatustieteiden tohtori Liisa Ahonen. Liisa on työskennellyt opetustehtävissä esi- ja alakouluissa, sekä kouluttanut lasten kasvatuksesta vuodesta 2010 lähtien. Liisa on myös kahden kouluikäisen lapsen äiti.

Innostava ja motivoiva kouluttaja

Kasvuston koulutukset yhdistävät tieteellisesti tutkitun tiedon käytännön arkeen. Liisa on innostava kouluttaja, joka tempaa osallistujat käsittelemään haastavia aiheita ja soveltamaan uusia toimintamalleja omassa työssään.

Liisan tarina

”Lapset ja lapsuuden arvostaminen ovat kiinnostaneet minua aina. Opetustyössä esi- ja alakouluissa minua kiehtoivat aivan erityisen paljon lapset, joilla ilmeni haasteita käyttäytymisen ja tunteiden säätelyssä. Nautin suunnattomasti työskentelystä esimerkiksi ylivilkkaiden tai herkästi tulistuvien lasten kanssa. Yhä edelleen sydäntäni lähellä ovat lapset, jotka tarvitsevat paljon aikuisen tukea sosiaalis–emotionaaliseen kehitykseensä. Valitettavan usein nämä samat lapset ovat vähiten ymmärrettyjä.

Uskon, että aito erilaisuuden hyväksyminen kumpuaa aina ymmärryksestä. Ymmärrystä taas on vaikeaa saavuttaa ilman tietoa. Nämä ajatukset johdattivat minut kasvatustieteen jatko-opintojen pariin. Väitöstutkimukseni käsitteli varhaiskasvattajien vuorovaikutuksellista ja pedagogista toimintaa päiväkodin haastavissa kasvatustilanteissa.

Suhtaudun kouluttamiseen intohimoisesti. Olen kouluttanut päivätyöni ohessa lasten kasvatuksesta vuodesta 2010 lähtien. Kasvuston perustamisen myötä minulla on mahdollisuus kouluttaa päätoimisesti. Kokonaan en silti malta pysytellä poissa lasten parista. Työskentelen lasten kanssa kausiluontoisesti aina kun mahdollista, sillä saan siitä paljon voimaa. Lapset pitävät minut tiukasti kiinni käytännön realiteeteissa ja muistuttavat jatkuvasti siitä, miksi Kasvusto on perustettu.”